Welkom bij dit onderzoek naar datadelen in het MKB

In samenwerking met het Ministerie van Economische zaken en Klimaat onderzoekt INNOPAY de huidige problemen en kansen van datadelen. De inzichten uit dit onderzoek zullen worden gebruikt om een oplossingsrichting te ontwerpen voor beter datadelen in het MKB. Hiervoor is deze survey opgesteld langs zes verschillende datacategorieën:

  1. Persoonlijke data en klantdata
  2. Bedrijfsdata
  3. Orderdata en logistieke data
  4. Facturerings- en betalingsdata
  5. Contractdata
  6. Productdata

Data is de grondstof van de nieuwe economie. De afgelopen jaren is de waarde van data jaarlijks met 6% toegenomen. Deze waarde zal in de aankomende jaren alleen maar verder toenemen.

Ook in het Nederlandse bedrijfsleven brengt eigen en andermans data nieuwe bedrijfskansen. Het wordt dus steeds belangrijker om data tussen bedrijven te delen. Delen betekent zowel het ontvangen van (toegang tot) data van andere bedrijven als het delen van (toegang tot) data met andere bedrijven.

Er wordt op dit moment al veel data gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan datadeling via post, internet, e-mail en telefoon. Maar ook via eigen software, externe platformen of onder controle van belangenverenigingen. Er is echter ook nog veel data die niet gedeeld wordt. Wettelijke, operationele, financiële en sociale barrières kunnen een drempel vormen.

Druk op de pijl naar rechts om aan de vragenlijst te beginnen.

Alvast bedankt voor uw medewerking.